Du lättar arbetskorgen och gör den barske vek! När hatets giftpil flyger och afund reder tvång, jag in i ledet smyger och glömmer världens gång.

Symbol

Plats för trumpet och cymbal! Jag vill inte vara med och spela, usch, usch, usch, bara usch, usch, usch, bara usch, sa cymbalen som symbolen med sitt usch, usch, usch, när den klinga" sa den: Usch, vad det låter, usch! Tappert vi klämde oss över Norrbro. Oj, vad vi klämde oss över Norrbro! Långsamt vi närma" oss Konungens bo. Oj, vad vi närma" oss Konungens bo! Å, vad vi pöste då! Nosen var gul och blå! Farten vi hade var ganska så trög, för se, Slottsbacken var hög! Men in på borggården vi rasa" och vi kände oss som ättlingar till kämparna kring Gustav Vasa! Morsk var vår stil, - det var vår stil! och det var nåt krigiskt över vår profil! Ja, det var det visst, det! Men det var mest bara på skoj, - skepp ohoj! ty i kuren blev man bara loj. Då blev allting som förut. Ja, gubevars, då var vår marsch s***, s***, s***!

Editor

Och med foten slå takt när de spela och par om par nu på dansbanan rörs. Det komma pojkar och flickor i flockar. Här samlas ungdom ifrån hela byn, ty melodin ger genljud och lockar till lördagsdansen i granskogens bryn. Långkjolarna svängde och blusliven trängde och huvudschaletten den gled ned på nacken, och pojkarna tjoa och stampa med klacken. Ja, det var i ungdomens lyckliga da'r. Nu många år sedan dess har förrunnit, nu är man gammal med silvergrått hår. Den gamla dansbanan också försvunnit, där växer ljungen och vildhallonsnår. Men melodier jag tycker mig höra, jag fylls av minnen från ungdomens da'r. Det viskar dur, viskar moll i mitt öra om lördagsdansen som då en gång var. Ej mer hörs kring trakten den hurtiga takten av gammeldagsdansen, musiken och sången men minnet än lever från tid som är gången. Ja, det var i ungdomens lyckliga da'r. Text Anette Berggren-Hessel

Premiär för den beridna vaktparaden - Försvarsmakten

Produktspecifikation Arrangör Widenberg, Ingvar Text Ramel, Povel Besättning piano, bas, trumor ad lib Vokalbesättning SATB, alt TTBB Durata 0 Kategorisering Kör, profant, svenska, SATB, ackordanalys

Vaktparaden - Wikisource

Messages

Lamm! Sigedige bam! Sigedige bam, sada bam, bam, bam! Se, se, se, käre vän, och hör, hör, hör, hör, den gamla vaktparaden slipper ut, varenda lördagsmiddag! Schyss, schyss, schyss, käre vän, och lyss, lyss, lyss, hur den tjusar staden med sitt bom och tut, Blott, blott, blott, alltför sällan hörs, hörs, hörs den, det var mycket bättre som det var förut! Då gick den varje middag! Marsch var det varje måndag! Marsch var det varje tisdag! Onsdag, torsdag, fredag, lördag, söndag med! Ja, då var det varje middag! hör, den gamla vaktparaden slipper ut! Ja, då gick det [kvickt? /fint? /dit? /visst? ]! Och när tuban brompa och briljera fick, på var flickrygg då små ilningar det gick! Det gick hundra! Det gick tusen! Ja, det gick hur många ilningar som helst, för det var så många flickor! Flickorna, pojkarna, gummorna, alla föll i farstun för denna ståt! Ja, de spelade med kläm! Pojkarna, husorna, schasarna, alla gick i takt med paradens låt! Det var ingen som gick hem! Flickorna, gubbarna, gossarna, alla var de nere och t***a" på"t!

På årets Jokkmokks marknad höll Mikael Niemi en alldeles underbar monolog om den svenska mineralpolitiken i sin föreställning Låtar och skrönor på Bio Norden. Jag har försökt ge hans monolog rättvisa genom min text nedan: -Vi har ju minerallagstiftning i Sverige, vet ni vad den innebär? Jo! Det är ganska lustigt, folk kan komma från hela världen, till Sverige, till Norrland framför allt och kolla lite och så tar de vad de hittar. Har ni inte tänkt att det är lite lustigt, lite märkligt sådär? Att man komma var som helst ifrån och "oj, vad har vi här, järnmalm, ja, jamen det tar jag då! ". Det kallas för att prospektera, men, man måste säga pax! Pax! Nu är det mitt! Visst, okej, det är ditt. Det är lugnt. Koppar! Ja, för fasen. Zink! Guld till och med, javisst. Men du måste paxa. Pax! Det är inte helt gratis, det är det ju faktiskt inte. Det finns ingen gruvskatt, det gör det inte, men det finns en mineralavgift. Vet ni hur mycket den är på? Två promille! Allt du tar upp, ja, du får ta upp hur mycket du vill, det betalar du två tusendelar av värdet för det.

  • Bli riktigt smal cell
  • Mordmisstänkt i Hjo har gjort medgivanden. Genomgår RPU. - DN.SE
  • Folkmusik i Alingsås: Texten till Den gamla dansbanan
  • Den gamla vaktparaden text citations
  • Camping i Norge | Pluscamp | Kvalitet hytter och camping - ALLA ÅR
  • Du är den ende text
  • Den gamla vaktparaden text online
  • Den gamla vaktparaden text maker
  • Gullranka | Krukväxter
  • Den gamla vaktparaden text messages
  • Så här uppgraderar du datorn med mer internminne - TkJ.se
  • Torka rönnbär hur gör man creme fraiche