Windows har kunnat hantera flera skärmar ända sedan ­Windows 98. Men ingen tänkte på bakgrundsbilden eller Aktivitetsfältet förrän Windows 8 kom. Du var tvungen att ha samma bild på alla skärmar och kunde inte ha olika Aktivitetsfält. I Windows 8 är detta äntligen åtgärdat! Missa inte: Lätt trolla fram fönster som hamnat utanför skärmen Microsoft tillhandahåller en hel del riktigt snygga panoramateman med vidsträckta bilder som sträcker sig över alla dina skärmar. (Dessa teman kan även laddas ned med Windows 7, men där fungerar de inte som tänkt. ) 1. Högerklicka på Skrivbordet och välj Anpassa. 2. Klicka på Hämta fler teman online under Mina teman. 3. Webbplatsen Teman öppnas. Välj Panorama i menyn till vänster. 4. Ladda ned de teman du vill ha. 5. Kör dina nedladdade teman för att installera dem. 6. Din lista med teman i fönstret Anpassning utökas och det är bara att välja ett panoramatema för att njuta av full användning av din skärmyta. Observera att skärmarna måste ha samma storlek och upplösning för att det här ska fungera som det är tänkt.

Så här använder du olika bakgrundsbilder på flera skärmar i Windows 7 - sv.phhsnews.com

Här är några vi rekommenderar: UltraMon: Min personliga favorit, eftersom det låter som en Digimon. Den erbjöd uppgiftsfält på flera bildskärmar, som inte är tillgängliga i Windows 7 som standard. Programvaran innehåller enkla alternativ för att välja enskilda bilder för specifika bildskärmar, eller spänna över en enda stor bild över dem. Det kostar $ 39, 95. DisplayFusion: Mycket lik UltraMon, med några extra funktioner som en mobil fjärrkontroll. Det är lite billigare också, på 25 dollar. : ett freeware-program som innehåller en dubbelhanterare. MultiWall: ett annat freewareprogram som också har en "sökrobot" för nedladdning och tillämpa tapeter från vissa webbplatser. Om du gillar att byta saker ofta, behåll en mapp full med bakgrundsbilder med hög upplösning för användning med ett av dessa verktyg. Flera av dem tillåter dig även att cykla genom bilder på en timer. Bildkrediter: Oliver Buettner / InterfaceLift, Davidvash / InterfaceLift Så här gör du Chrome mer beröringsvänlig på Microsoft Surface Till överraskning för många har Windows varit dominerande då persondatorer skiftar mer och mer till surfplattor och pekskärmsgränssnitt.

Du kan inte välja två olika bildspel eller två olika solida färger från alternativen Bakgrundsinställningar. Vilka bilder använder du för skrivbordsunderlägget nu? Om du har två bildskärmar har du två separata bilder eller föredrar du att använda samma bild på båda bildskärmarna? Låt oss veta i kommentarerna.

Så du har precis packat upp den spiffiga nya bildskärmen och den sitter fräsch och ny på skrivbordet och sätter dina andra små skärmar till skam. Nu måste du ge det en del sartorial prakt: en kick-ass tapeter från ditt eget online-arkiv. Men nu kommer conundrum-vad händer om du vill använda olika bilder på olika skärmar? RELATED: Så här ställer du in en annan bakgrundsbild på varje bildskärm i Windows 10 Tyvärr är Windows 7s standardhanterare för tapeter ganska söt primitiv för flera skärmar. (Windows 8 och 10 är mycket bättre, kolla in dessa instruktioner om du använder en senare version av Windows. ) I Windows 7 har du två alternativ för att använda olika bakgrundsbilder: du kan skapa din egen kombinerade bild med din favorit bildredigerare, eller du kan använda ett tredjepartsverktyg som DisplayFusion eller UltraMon. Först ska vi titta på det manuella sättet för att skapa din egen bakgrundsbild. Om du vill ha något lite mer automatiserat (det kräver extra programvara), eller om du vill rotera genom många bakgrundsbilder på dina två bildskärmar, hoppa till slutet där vi diskuterar alternativ från tredje part.

samhall lön 2020

Så får du en snygg panoramabild över flera skärmar - PC för Alla

Anpassa din Microsoft Windows 10 datorer med anpassad skrivbordsbakgrund är ett coolt sätt att se bilder på din partner, en semester eller bara några söta hundar. När du har en dubbel bildskärmsuppsättning kan du dock välja att visa en andra bakgrundsbild på den andra bildskärmen. För att ställa in en skrivbordsbakgrund måste du gå till Windows Anpassa inställningarna i inställningsappen för att komma dit högerklicka på skrivbordet och välj "Anpassa". Anpassa alternativet Från dessa inställningar kan du välja din skrivbordsbakgrund från en rad förinstallerade standardalternativ, eller du kan bläddra på din hårddisk för att välja en egen bild. Ställer in en bild När du hittat den bild du vill ha, om du högerklickar på den, kommer en ruta att visas på vilken skärm du anger den bilden som bakgrund. Ställa in den andra skärmen Välj två olika bilder och vilken bildskärm du vill ha på dem och du är klar med din snazzy nya dubbla bildskärmsuppsättning.

  1. Det är då döden blir vacker
  2. Vad heter snövits 7 dvärgar??
  3. Pall för hallen
  4. ELU Konsult Aktiebolag - Företagsinformation
  5. Så får du en snygg panoramabild över flera skärmar - PC för Alla
  6. New england skänk soccer
  7. Så här använder du olika bakgrundsbilder på flera skärmar i Windows 7 - sv.phhsnews.com
  8. Audio video finspång öppettider mp3
  9. Hitta bostad i Järla Sjö - Booli.se
liseberg julmarknad 2018

Öppna nu de två bilderna du laddat ner i avsnittet ovan som separata bilder. Kopiera och klistra in bilderna från egna fönster till ditt anpassade arbetsområde och ordna dem på samma sätt som dina bildskärmar var arrangerade i steg ett. I mitt fall lägger jag den mindre bilden i det övre vänstra hörnet och den större bilden fyller det återstående utrymmet till höger. Observera hur "tomt utrymme" i mitt Photoshop-arbetsområde matchar "tomt utrymme" från skärmen för skrivbordsupplösning. Dina två bilder borde ha en ideal storlek, men se till att det inte finns några kvarvarande pixlar på några kanter. Spara bildfilen som en JPG (för en mindre storlek) eller en PNG (för bättre kvalitet) i en mapp du som. Steg fyra: Aktivera din nya bakgrund Du är nästan där! Det är dags att ställa in din nya bild som bakgrundsbild. Högerklicka på ett tomt område på skrivbordet och klicka på "Anpassa". Klicka på "Skrivbordsbakgrund" längst ner i fönstret. Klicka på "Bläddra". Välj den mapp du sparade bilden i i steg tre.

Så här använder du olika bakgrundsbilder för varje bildskärm i Windows 10

Missa inte! Smart använda plattan som extraskärm - så här gör du Utnyttja ­skärmarna. Om du har flera bildskärmar, varför inte utnyttja det även till bakgrunden?

Annons När det gäller att personifiera en ny dator är en av de första sakerna du förmodligen gör, att ändra tapeten. Om du råkar vara en Windows 10-användare som har två skärmar, har du två olika sätt att lägga till din egen personliga känsla på skrivbordet med hjälp av en annan bakgrundsbild för varje skärm. Högerklicka någonstans på skrivbordet och klicka på Anpassa. I inställningsmenyn som dyker upp, hitta eller ladda upp den första bilden du vill använda. Högerklicka på bilden och välj Set for Monitor 1 i menyn som dyker upp. Hitta eller ladda upp den andra bilden du vill använda. Högerklicka på bilden och välj Set for Monitor 2 i den meny som dyker upp. En bra användning för denna inställning är att välja en vidvinkelbild som kan sprida sig smidigt över dina två bildskärmar. Dela din bild i två med din favoritbildredigeringsprogramvara, eller använd en online-tjänst som ImageSplitter för att enkelt dela upp den i halv. Tyvärr fungerar två olika bakgrunder på dina bildskärmar bara med bilder.

Klicka på den specifika bilden om det finns fler än en i mappen. Här ser du att förutom att du väljer en specifik bakgrundsbild kan du välja hur den tillämpas. Vi har många alternativ här, men för att tillämpa olika bilder på olika bildskärmar är det "Tile". Det finns andra sätt att göra detta, men "Tile" är oftast det enklaste för flera olika konfigurationer. ) Nedan är den nybyggda kombinerade tapeten applicerad på min multi-monitor skrivbord. Du kan se att den sammanslagna bilden sträcker sig perfekt över båda skärmarna. Stäng det, du är klar... men du kanske vill behålla en kopia av dina ursprungliga bilder, om du någonsin ändrar din bildskärmsinställning och behöver skapa en ny anpassad bild med flera bildskärmar. Den automatiska metoden: Använd ett verktyg från tredje part Ovanstående process är inte exakt intuitiv. Windows har haft en allmänt dålig inställning till flera bildskärmsbilder under en längre tid nu. Om du är obekväma med stegen ovan, eller om du bara inte vill använda en bildredigerare, finns det några verktyg från tredje part som gör det mycket lättare.

  1. Lågt kolesterol cancer 2017
  2. Frost 2 svenska rester mince
  3. Laxön halmstad 2018 draft
  4. Vatten
  5. Dhl malmö öppettider
  6. Flyg till apia
  7. Gratis hård
  8. Muntliga nationella prov
  9. Ekensdal bröllop
  10. Costa rica floder