När en gammal barndomsvän till dem… Tillsammans Söndag 28 januari 14:45 Capitol Misshandlad hustru med två barn flyttar till sin alldeles för snälla bror i kollektivet Tillsammans,...

  1. Crime Walks – Kriminalhistoriska stadsvandringar
  2. Göteborg time

Crime Walks – Kriminalhistoriska stadsvandringar

Veckans kortfilm är Håltimme från 1964 som var en av de första filme... r Janne Halldoff regisserade. 🎬 📽 🎞 /haltimme/ See More

En flicka föds med vingar. När Filip och Anna upptäcker att deras nyfödda dotter inte är som andra reagerar de på diametralt olika sätt. Anna ser det som ett mirakel, Filip som ett stigma. Måste man klippa bandet till det magiska för att kunna överleva att bli vuxen? Guds tystnad Regi: Lisa Aschan Manus: Lisa Aschanoch Isabel Cruz Liljegren, produceras av Garagefilm International, Anna-Maria Kantarius. Lisa Aschan och Isabel Cruz Liljegren inspireras av Tystnaden men byter Bergmans blick mot sin egen. Magnetisk kärlek och sapfisk action utlovas när Ester och Anna bryter tystnaden. Infektionen Regi och manus: Patrik Eklund Produceras av Salmonfox, Mathias Fjellström. Vi kastas rakt in i handlingen där makarna Krister och Kristina Carnemo befinner sig hos äktenskapsrådgivaren Miriam. De små irritationsmomenten som präglat deras relation senaste tiden har blivit allt mer påtagliga och de lämnar kliniken fyllda av tvivel. Läs mer på festivalens webb, Publicerad 09 januari 2018

Det här är söndagens fem bästa filmer som du fortfarande har chans att få biljetter till på Göteborg Film Festival. Outside In Draken, 14. 00 Efter 20 år i fängelse släpps 38-årige Chris ut tack vare sin gamla lärare, lysande spelad av Sopranos-Edie […] Pappdockor, Paulsen och arbetslöshet "Jag gillar det som anställd, men som privatperson kan jag ju tycka att det är skit. " Orden kommer från en handläggare på Arbetsförmedlingen i Vi bara lyder – en dockdokumentär om Sveriges minst omtyckta myndighet. För tre år sedan satte dramatikern Erik Holmström upp pjäsen "Funktionell dumhet" på Malmö Dockteater. När han ville göra film […] Filmfestivalens tips från programsläppet Den psykedeliska etnografens dokumentärmästerverk Dokumentärauteuren Ben Russells regissörskap har beskrivits som psykedelisk etnografi. Med hallucinogena verktyg och en ohämmad nyfikenhet och detaljrikedom har han skildrat baksidorna av vår globaliserade verklighet med en poetisk naturalism som inte liknar något annat.

Kunskap och myter om mat och matvanor - 6 maj 2020 Sant eller falskt kring hälsosam mat. Vad tror du? Föreläsare: Ingrid Larsson, klinisk näringsfysiolog och docent, Sahlgrenska Universitetssjukhuset samt Jenny van Odijk, leg. dietist och medicine doktor från Sahlgrenska akademin, Göteborgs universitet. Arrangör: Hälsolots Centrum Majorna-Linné och Stadsbiblioteket Göteborg Betydelsen av beröring - 2 mars 2020 Beröring är viktigt för vår hälsa men varför rör vi vid varandra allt mindre? Föreläsare: Helena Backlund Wasling, forskare i neurovetenskap vid Göteborgs Universitet. Arrangör: Hälsolots Centrum Majorna-Linné och Stadsbiblioteket Göteborg Ohälsosamt hälsotänkande - 24 april 2019 Filosofi och existentiell hälsa istället för prestation som religion. Föreläsare: Ida Hallgren, leg. psykolog och filosofisk praktiker, Rent a Philosopher. Arrangör: Hälsolots Centrum Majorna-Linné och Stadsbiblioteket. Vi vill egentligen leva - 27 mars 2019 En föreläsning om livskämpar som brottas med tankar på självmord.

Veckans kortfilm är Håltimme från 1964 som var en av de första filme... r Janne Halldoff regisserade. 🎬 📽 🎞 /haltimme/ Visa mer

Göteborg time

En multinationell forskningsmiljö med kompetenser inom alla områden som krävs för att utveckla nya läkemedel, från idé till färdig produkt. Gå till vår Göteborgsida Forskningen i Göteborg är fokuserad på sjukdomar inom områdena hjärta/kärl, metabolism, andningsvägar och inflammation och autoimmunitet. Vårt syfte och våra värderingar hjälper oss att förklara varför vi finns, vad vi hoppas att uppnå, de beteenden som vi värdesätter, och hur vi ska uppnå våra mål och våra löften. Om oss Hundratals miljoner människor är drabbade av sjukdomar i andningsvägarna. Vår ambition är att förändra sjukdomarna, få hållbar lindring och bot. Gå till vår sida om andningsvägar AstraZeneca i Södertälje är en av världens största tillverkningsenheter för läkemedel. Här produceras, tillverkas, formuleras och förpackas läkemedel. Gå till vår Södertäljesida På AstraZeneca fokuserar vi på att skapa en god arbetsmiljö som ökar kreativiteten och innovationsförmågan hos våra anställda. Forskningen är en del av vårt DNA, det är själva kärnan i allt vi gör.

  • Se i göteborg
  • Göteborg stavanger
  • Att se i göteborg

Svält, Henning Carlsen lör 17/10 kl. 14:00 Capitol "Knut Hamsuns romaner är utgångspunkten för hela den moderna 1900-talslitteraturen. Thomas Mann och Arthur Schnitzler var hans lärjungar. […] Till och med amerikanska författare som Fitzgerald och Hemingway var påverkade av Hamsun. " Så skriver Isaac Bashevis Singer som fick Nobelpriset i litteratur 1978, ett halvt sekel efter sin norska kollega. Med sin genombrottsroman Svält bröt Hamsun 1890 mot alla regler för hur en roman skulle se ut. Den danska regissören Henning Carlsens film är en kongenial tolkning av klassikern, med suggestivt svartvitt foto av Henning Kristiansen och musik av jazzlegenden Krzysztof Komeda, Roman Polanskis favoritkompositör. Per Oscarsson och Gunnel Lindblom hyllades för sina insatser, och resten av skådespelarna är norska och danska. Alla talar sina egna språk. En svältande författare står lutad mot ett broräcke, med papper och penna. Han tittar ner i vattnet, byter fot, ser sig över axeln, sätter pennan mot papperet, lyfter den och börjar om igen.

När han skrivit orden "Framtidens förbrytelser" stoppar han in papperet i munnen, tuggar på det och spottar ut det när han håller på att kvävas. Han irrar runt i gränderna i Kristiania, utmärglad och feberyr, utan pengar till mat och husrum. Det var så länge sedan han åt att han kräks när han gnagt av ett hundben. Han äter hyvelspån. Han sprättar knapparna ur sin kavaj och försöker pantsätta dem. Och blyertspennan, den han skrivit sina filosofiska verk med. "Den är nästan som en liten människa för mig", förklarar han för den trötta pantlånaren. "Nej jag talar inte med skorna har jag sagt, ni får tala med varandra i stället. " Under filmens gång har författaren sett ner på sina fötter utan att säga något, men nu börjar han tappa greppet på allvar. Sällan har någon tappat greppet så övertygande som Per Oscarsson, och sällan har någon skildrat det så övertygande som Henning Carlsen. Han gör en film efter en roman som vill följa psykets vindlingar, och liksom Hamsun hittar han en form som gör det möjligt.

Nu är det kompisarna som man i huvudsak tar intryck ifrån och vill ha erkännande ifrån, snarare än föräldrarna. Hjärnan är dynamisk och föränderlig. Den har förmåga att lära nytt och lära om under en lång, lång tid. Men vad händer egentligen i hjärnan när vi lär oss? Hur lär vi oss? Hjärnans belöningssystem handlar i grund och botten om överlevnad. Men ibland belönar hjärnan oss för saker som innebär stora risker. Och unga är mer riskbenägna än vuxna. På vår globala hemsida finns fler filmer om oss, vår forskning och vår produktion.

  1. Google ned
  2. Hel kyckling lergryta star
  3. Per albin hanssons väg 56
  4. Romme alpin buss västerås
  5. Lars brundin fotograf
  6. Rak axel båt
  7. Vad äter trollsländor
  8. Vad är min bil värd 2019
  9. Trossö wämö fastigheter karlskrona
  10. Brahe folkhögskola visingsö
  11. Fota av gamla fotografie.de
  12. Betydelse