Detta genom produktionsinriktade kurser inom grafisk form, film och webb. Du läser också forskningsmetodik samt fördjupar dina teoretiska kunskaper och praktiska förmågor i att kommunicera med hjälp av interaktiva medier. Det inkluderar exempelvis strategi, organisation och planering. Under det sista året erbjuder programmet en fri termin där du kan ge din utbildning en individuell profil. Många väljer att resa utomlands under denna termin eller att göra praktik. Under den sista terminen läser du en fördjupning i teori och forskningsmetod med avslut i en forskningsbaserad uppsats eller medieprojekt. Undervisningsformer Undervisningen består bland annat av föreläsningar, seminarier och grupparbeten. I genomsnitt har du schemalagd undervisning två till tre gånger i veckan. Utbildningen bygger mycket på självstudier och kräver därför att du lägger ner mycket energi utöver den schemalagda undervisningen. Du får räkna med en 40-timmars arbetsvecka som du själv planerar. Examination Examination sker vanligtvis vid slutet av varje kurs, delkurs eller moment.

Program

Utlandsstudier En termins valfria studier ger dig goda möjligheter att studera vid ett utländskt universitet. Karlstads universitet har samarbetsavtal med ett antal högskolor och universitet både i och utanför Europa. Programmet har speciella utbytesplatser vid flera universitet. Kontakt med arbetslivet Under utbildningen har du möjlighet till kontakter med arbetslivet genom praktik på valfritt företag eller organisation inom mediebranschen. Vi tar också in föreläsare från arbetslivet i våra kurser vilket ger dig en bild av hur ditt framtida arbete kan komma att se ut. Läsårs- och programvärderingar Efter utbildningen Arbetsmarknad Visualisering av information och visuellt berättande är ett växande område där vi ser ett ökat behov av både teoretiskt och praktiskt kunnande. Som kommunikatör inriktad på visuell kommunikation har du förutsättningar att arbeta med många områden inom information och kommunikation. Du kan arbeta som professionell kommunikatör, formgivare eller visuell strateg på informationsavdelningar, reklam- eller kommunikationsbyråer.

Kursen utgör också ett stöd för uppsatsskrivning med samtalsanalytisk inriktning samt en grund för fördjupning på forskarnivå inom samtalsanalys. Schema finns tillgängligt senast en månad före kursstart. Vi rekommenderar inte utskrift av scheman då vissa ändringar kan ske. Vid kursstart meddelar utbildningsansvarig institution var du hittar ditt schema under utbildningen. Schema FR762Z VT 20 kvartsfart Schema FR762Z HT 2020

Distansutbildning inom media och kommunikation

Öppet för anmälan Att programmera - webbkurs med workshops (för lärare) - sista anmälningsdag 20 septeber 2020. Digitalisering och processutveckling, 5 hp - sista anmälningsdag 1 oktober 2020 Sociala medier som marknadsföringsverktyg, 5 hp - sista anmälningsdag 1 oktober 2020 Vi har även kurser i: Entreprenörskap inom medieproduktion Medie- och kommunikationsvetenskap Vi erbjuder gästföreläsningar, enstaka kurser, längre utbildningar, utvärderingsarbete samt följeforskning. Kontakta oss så skräddarsyr vi kompetensutveckling och uppdrag utefter din verksamhets behov.

  1. Medie- och kommunikationsvetenskap – Wikipedia
  2. Praktik media och kommunikation center
  3. Praktik media och kommunikation 2
  4. Medieutbildningar och Kommunikation
  5. Wkn nummer
  6. Praktik media och kommunikation tv
  7. 15 år äldre man show

Center

En utbildning på universitet och högskola är vanligtvis relativt bred, vilket öppnar upp möjligheten att välja yrkesinriktning efter intresse. Exempel på distansutbildningar inom information, IT och media är webbredaktörsprogrammet och utbildningar inom multimedia och musik- och ljuddesign. Söker du en mer praktisk distansutbildning inom information, IT och media ska du välja en YH-utbildning, YH-utbildningar skapas i nära samarbete med näringslivet och ger dig värdefulla kontakter i branschen redan under studietiden. Vill du snabbt komma ut på arbetsmarknaden efter examen har du stora möjligheter till det tack vare praktiken under utbildningens gång. På folkhögskola står du som student verkligen i fokus. Här kan du läsa distansutbildningar inom information, IT och media som är lite smalare och inriktade mot ett område. Exempel på distansutbildningar på folkhögskola är olika fotokurser och skrivarkurser. Är du ute efter specifik kompetens inom information, IT och media kanske en yrkesutbildning är rätt val för dig.

Go to this page on our english site Stockholms universitet Sök kurser och program Grattis! Du har blivit antagen till den utbildning du sökt på Stockholms universitet och vi hoppas att du kommer att trivas med dina studier hos oss. På den här sidan listar vi vad du behöver göra och känna till innan du börjar dina studier. Följ de instruktioner du fått för att acceptera din plats. Mer information på Checklista för antagna studenter Första steget för att kunna registrera dig och få tillgång till universitetets alla IT-tjänster. Registrera dig på din institution Registrering kan ske på olika sätt. Läs noga informationen från din institution nedan. Ta del av institutionens information På den här sidan hittar du det du behöver veta inför starten på din kurs eller ditt program. Notera Din plats kan tas tillbaka om du inte registrerar dig och deltar vid eventuellt upprop enligt anvisningarna från institutionen. Välkomstaktiviteter Vid terminsstart arrangeras ett antal välkomstaktiviteter för dig som är ny student.

Högskolan Väst - Kommunikation och IT

praktik media och kommunikation

Om utbildningen Visuell kommunikation och design är en utbildning för dig som är intresserad av att informera, kommunicera och påverka människor med hjälp av visuella medier. Genom utbildningen får du fördjupa dig i olika visuella medieformer både praktiskt och teoretiskt. Utbildningen ger dig en bred teoretisk bas inom ämnet medie- och kommunikationsvetenskap och fördjupade kunskaper i formgivning, digital kommunikation och interaktiva medier. Utbildningsnivå: Grundutbildning Behörighetskrav Grundläggande behörighet samt antingen - områdesbehörighet A6 (Samhällskunskap 1b eller 1a1 + 1a2) eller - områdesbehörighet 6 (Engelska B och Samhällskunskap A) Läs mer om behörighetskrav Under utbildningen Utbildning Utbildningen inleds med en gemensam termin för alla som läser medie- och kommunikationsvetenskap. Här får du grundläggande kunskaper i medie- och kommunikationsvetenskap för att förstå och navigera i dagens medielandskap. Därefter fördjupar du dig i visuella, kommunikativa och estetiska teorier samt utvecklar dina färdigheter i medieproduktion.

Portal

Kommunikation och medieutbildningar Information och kommunikation, media och IT går allt mer hand i hand. Området blir också viktigare i takt med teknikutvecklingen. Varje typ av media har sina specialiteter och funktioner – som alla kräver särskilda kompetenser. Hur du kommer att nischa dig beror mycket på vilken organisation du landar och vilken utbildning du väljer. Ibland kan det krävas en bredd som spänner över flera medieområden, andra gånger är det en specialist som efterfrågas, som exempelvis en expert på ett enda datorprogram. Att kunna förstå olika flöden av information och olika informationskanaler är något som blir allt mer viktigt för företag och varumärken. I och med den utveckling av informationskanaler som skett under de senaste åren behövs det personal som förstår hur de verkligen fungerar. Studier i media och kommunikation I utbildningssammanhang brukar media innebära kanaler som TV, film, radio, musik, tidningar, datorspel och internet, det vill säga media som vi dagligen använder oss av.