Som om tiden fastnat i osynliga lager, ett för varje människa. Dagarna jag tillbringat på Löfstad har känts som ett enda hemligt besök. Jag har fått bläddra bland fotografierna, kika i garderoberna och lyft på locket till koffertar. Allt som nycklar till historien. Emelie Piper lär ha önskat "När så finns, skola blommor plockas in på slottet. " Jag tror hon kompenserade vinterhalvåret med de klädda väggarna, som en påminnelse utav våren och sommaren. De är som de organiska mönstren har sitt eget liv. Kollektionen är en blandning av originella uttryck och naturlig skönhet. Många av mönstren är original från slottet som ödmjukt bearbetats i Sandbergs studio. De milda, dova färgerna tillsammans med enastående mönster ger en kollektion som för tankarna till Arts and crafts med dess konstnärliga uttryck. Kollektionen Löfstad Slott är Sandbergs tolkning av den tid, omkring sekelskiftet, då ord som genuint och vackert i vardagen värderades högt. Då detaljer och inredning andades personlig äkthet.

Barr träd & buskar ger grönska vintertid • 4 Seasons by Carna

blå kläder

ANNONSSAMARBETE-arkiv - Mokkasin

Även idag, nästan hundra år sedan hon gick ur tiden, är den varma känslan av ett levande hem påtaglig när man kliver över tröskeln till slottet. Under vintern och våren har jag jobbat med något som legat mig varmt om hjärtat på många plan. Att få vara delaktig i en tapetkollektion med Sandberg kändes helt rätt redan från början. Ett företag som jag alltid förknippat med otroligt kunnande och kvalitet. Faktiskt sedan första gången jag valde att tapetsera, då valet föll just på en Sandberg-tapet, det är snart tjugo år sedan idag. När det sedan visade sig att kollektionen skulle hämta sin inspiration ur en historisk plats och ett arv i form av ett arkiv kände jag att allt hamnade helt rätt. Att vara tvungen att fördjupa mig i en plats, ett hus och människorna som levt där prickar av allt i ett drömuppdrag. Det är exakt så jag vill jobba, en fröjd helt enkelt. Jag har varit delaktig i färgsättningen av kollektionen, skrivit texter, fotograferat egna miljöer och slottets befintliga rum. Att följa designteamets arbete från början till slut har varit fantastiskt roligt.

Övriga barrväxter - TrädgårdsHuset i Skarpnäck

De som har fejat har redan börjat småstångas med varandra trots att det är lång tid kvar till brunsten. Dessa två höll på med det när den större hjorten såg en rörelse från mig. Jag stod därefter helt stilla och efter några minuter gick de bort till några andra hjortar där de stannade. I granskogen föll det då och då kottar till marken. När ekorren bytte träd passade jag på att ta några bilder. Den var jordig runt munnen och behövde tvätta sig, såvida det inte var en jordekorre förstås. Ekorren utgjorde ett trevligt inslag under väntan på att hjortarna skulle stå på rätt ställe. Det finns idag så få orörda skogar i södra och mellersta Sverige att de flesta människor aldrig får uppleva en riktigt gammal skog. Till och med i så kallade skogsnaturreservat förvaltar länsstyrelser och stiftelser skogen istället för att skydda den. Dessa organisationer anlägger vägar, bygger parkeringsplatser, sätter upp informationskyltar, hugger ned träd och drar vandringsleder med fula ledmarkeringar samt spänger.

Augusti 2014 – Peter Angvarson Fotografi

  • Bergianska Trädgårdens Vänner
  • Restauranger i sverige med stjärnor i michelinguiden
  • Kottar
  • Lars wallin på artipelag

Kottar och kruskakli för hela slanten! |

Dekorativa kottar. Brett, pyramidformigt växtsätt. Långsamväxande. Sol-halvskugga i de flesta jordar, men görna varm sandblandad jord. Pinus heldreichii 'Smidtii' ormskinnstall 'Smidtii' Långa, mörkgröna barr. Blåtonade, senare bruna kottar. Mycket lågt, tätt, kuddformat växtsätt. anspråkslös o torktålig ca. 0. 5 m 1-4(5) pinus leucodermis 'Malinki' Ormskinnstall Mörkgröna, långa, lätt vridna barr.

En gång visade jag en gammal skog för en familj med två barn. Jag berättade om den gamla skogen och försökte få dem att förstå hur speciell den var. När vi var på väg ut ur skogen hör jag sonen i familjen säga till sin pappa "- Pappa, om de hade tagit bort alla omkullfallna träd, då hade det kunnat vara fint här. " Då kände jag mig lite misslyckad. Jag föredrar att fotografera en skog när det är mulet, regnar eller efter solens nedgång. Då är ljuset jämnt vilket underlättar väsentligt. Regnet föll vid tillfället när dessa bilder togs. En stor fördel med regn är att grönt får en extra fin och mättad färg då. Jag skyddade kameran med en plastpåse och använde en normalzoom för att slippa byta optik. Som ett exempel visar jag med en bild nedan hur det ser ut i mer än 99% av Hallands skogar. Kalhygge, tätskog (vilket inte syns i denna bild) och raka välordnade stammar. Vid ett tillfälle i år har jag lyckats ta bilder på den vita älgtjur vilken jag tog bilder på förra året. Under alla de andra försöken har det blivit mest bilder på rådjur samt några bilder på bruna älgar och även om jag inte lyckats fota den vita så har det därför inte varit för gäves.

blå bolltistel

Höstfesten blev inställt, men nu kan du köpa lökarna från tulpantrappan i Edvard Andersons växthus. Tio fina lökar per påse och några små som bonus. 30:- per påse Foto: Kerstin Bergh Stina skriver Bergianska trädgårdens historia, del 1 Ny bänk i Bergianska trädgården Odla dina egna kryddor, del 2 Lindar, del 2 En tur bland höstblommande växter Aktuellt i Bergianska trädgården under hösten Lökgruppen informerar Frågor och svar Årsmöte 2020 Örtagården i Bergianska trädgården. Foto: Kerstin Bergh Odla dina egna kryddor Lindar Wittrock och ormbunkarna Praktfulla blomster Ekopark blir nationalstadspark Kerstin går i pension Till minne av Anders Follin 1950 – 2020 Kerstin Wennerström ny redaktör för medlemsbladet Ormbunkar av Anton Sundin Korsordet Programsida Observera att alla programpunkter under våren och sommaren är inställda p. g. a. Coronaviruset. Gå med i vår Facebook grupp, så att … du kan följa med årstiderna i trädgården genom andras bilder … du kan dela med dig av dina bilder från trädgården … du inte missar inbjudningar till olika evenemang För att gå med – sök efter Bergianska Trädgårdens Vänner på Facebook Foto: Ingrid Haugen Besöket på Ulriksdals Slottsträdgård fulltecknades på rekordtid, likaså det extra insatta besöket den 12 mars.